Blog Archive

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σε προχωρημένες συζητήσεις με όμιλο από το Κατάρ φέρεται να είναι η ΑΕΚ μέσω του Σταύρου Αδαμίδη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επένδυση που θα βγάλει μια για πάντα την ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση και η όποια λύση θα πρέπει να δοθεί άμεσα για αποφευχθεί το μοιραίο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επενδυτικός όμιλος φέρεται να ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ΑΕΚ και η πρότασή του έρχεται μέσω των Άγγλων. Ωστόσο, η εταιρία-κολοσσός εδρεύει στο Κατάρ.

Την υπόθεση χειρίζεται ο Σταύρος Αδαμίδης και οι επαφές των δύο πλευρών δείχνουν να έχουν ξεπεράσει το αρχικό διερευνητικό στάδιο και ίσως να πρόκειται για τη λύση που χρειάζεται η Ένωση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal, η ΑΕΚ έχει παρουσιάσει και έχει δώσει όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία στους εκπροσώπους του ομίλου από το Κατάρ, και πλέον οι δύο πλευρές κινούνται όσο μπορούν ταχύτερα, για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα φέρουν μια ξεκάθαρη απόφαση πριν από τις 25 Νοεμβρίου, όταν και πιθανώς να οριστεί η διεξαγωγή της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Στο πορτφόλιο της εταιρίας, της οποίας το μέγεθος είναι τέτοιο που τα χρήματα που απαιτούνται για τη σωτηρία της ΑΕΚ δεν θεωρούνται... ζήτημα, υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που φανερώνει και τα κίνητρά της. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει αρκετά ελκυστικό για επενδύσεις αυτή την εποχή από επιχειρηματίες της περιοχής και η ΠΑΕ ΑΕΚ δείχνει να κρύβει για εκείνους «φιλέτο».

Πιο συγκεκριμένα, το γήπεδο είναι πολύ σημαντικό για τον συγκεκριμένο όμιλο που συμπεριλαμβάνει κατασκευαστική εταιρεία και έτσι, με τον νόμο να είναι σε ισχύ, σίγουρα θα τους ενδιέφερε το συγκεκριμένο πρότζεκτ, μια και η χρηματοδότησή του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα μπροστά στα οφέλη που κρύβει.

Επίσης, το γεγονός ότι πρόκειται για ομάδα με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, μέσω της διαφήμισης και της επένδυσης ενός ποσού γύρω στα 30-40 εκατ. ευρώ στο αγωνιστικό τμήμα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που θα συμμετέχει με αξιώσεις στο Champions League και να φέρει κέρδη τόσο στην ΠΑΕ όσο και στην εταιρία, το όνομα της οποίας θα ακούγεται τόσο από την ομάδα όσο και από το γήπεδο.

Τέλος, όπως φαίνεται να συμβαίνει και στον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι απλά η πρώτη και όχι η μόνη επιχειρηματική ενασχόληση του ομίλου στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον επενδυτικό χορό.

0 σχόλια: