Blog Archive

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
Η αγγλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν στο οποίο ο Τζον Τέρι κατηγορείται από τον Άντον Φέρντιναντ ότι του απευθύνθηκε με ρατσιστικό τρόπο.


Ο Τέρι, που είναι αρχηγός της Τσέλσι και της Εθνικής Αγγλίας, φέρεται να αποκάλεσε τον Φερντιναντ «γα...νο μαύρο μ....νί» στην ήττα της ομάδας του από την ΚΠΡ με 1-0 στις 23 Οκτωβρίου, με τα σχετικά βίντεο να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η αγγλική αστυνομία, ύστερα από καταγγελία ενός πολίτη, αποφάσισαν να διεξαγάγει πλήρη έρευνα.

«Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα περιστατικό της Κυριακής 23 Οκτωβρίου, το οποίο αφορά υποτιθέμενη ρατσιστική ύβρη. Αυτό προς το παρόν αποτελεί αντικείμενο έρευνας από αξιωματικούς των Χάμερσμιθ και Φούλαμ», ανέφερε η αστυνομική ανακοίνωση.

Η FA, η οποία ερευνά επίσης τον αρχηγό της εθνικής ομάδας επτά μήνες πριν από τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα πρέπει να προσέχει να μην αναμιχθεί με την έρευνα της αστυνομίας.

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία  ήρθε σε επαφή με την FA, για να μας ενημερώσει περαιτέρω για την έρευνά της στο θέμα», δήλωσε το κυβερνών σώμα του αγγλικού ποδοσφαίρου, για να συνεχίσει λέγοντας: «Εξαιτίας αυτού δεν θα ήταν σκόπιμο για την FA να σχολιάσει οτιδήποτε, μέχρι η αστυνομία να ολοκληρώσει τις έρευνές της».

Ο Φέρντιναντ, που είναι έγχρωμος, υπερασπίστηκε τον εαυτό του στην FA αναφέροντας ότι έχει «πολύ δυνατά αισθήματα για το θέμα». Ο 26χρονος Άγγλος τόνισε ότι δεν θέλει να επηρεάσει την έρευνα με περισσότερες δηλώσεις, έως ότου ολοκληρωθεί. Όμως, χρησιμοποίησε το Twitter για να αναρτήσει μηνύματα υποστήριξης στα θύματα ρατσιστικών επεισοδίων και καταδικαστικά για το φαινόμενο.

Ο τριαντάχρονος Τέρι, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί από την FA, ισχυρίστηκε ότι τα εν λόγω σχόλια είναι αποκομμένα από την πρόταση στην οποία ειπώθηκαν.

Ο προπονητής της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, πρέπει να αποφασίσει μέχρι την Κυριακή για τη συμμετοχή ή μη του αμυντικού της Τσέλσι στα ερχόμενα φιλικά με Ισπανία και Σουηδία.
 
Ο Τέρι ξαναπήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον μεγαλύτερο αδελφό του Φέρντιναντ, Ρίο, τον Μάρτιο. Νωρίτερα είχε χάσει το περιβραχιόνιο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 εξαιτίας ερωτικού σκανδάλου. Φημολογούνταν ότι είχε συνάψει σχέση με την πρώην σύντροφο του συμπαίκτη του στην Αγγλία, Γουέιν Μπριτζ.

Ο Τέρι έχει χτίσει την καριέρα του στους Μπλε και έχει σημαδευτεί από παραβάσεις. Το 2001, ο αγγλικός σύλλογος του επέβαλε πρόστιμο επειδή μαζί με τρεις συμπαίκτες του είχε μεθύσει Αμερικανούς φιλοξενούμενους σε ξενοδοχείο του Λονδίνου την επόμενη μέρα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

0 σχόλια: