Blog Archive

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κλείνει 25 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον τίμησε... δεόντως πριν από το ματς με τη Σάντερλαντ!

Μια oλόκληρη ζωή στο Μάντσεστερ, ο Σκωτσέζος τεχνικός αποτελεί την πιο εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας της Γιουνάιτεντ. Η επέτειος των 25 χρόνων από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι. Και το ματς με τη Σάντερλαντ αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για την αποθέωση!

Ο Σερ Άλεξ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, με τη Γιουνάιτεντ αλλά και την Σάντερλαντ με τον προπονητή της, Στιβ Μπρους, να κάθονται... προσοχή και να τον χειροκροτούν. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι χειροκροτώντας τον προπονητή των επιτυχιών, την ώρα που στη βόρεια κερκίδα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής που έδινε στο συγκεκριμένο κομμάτι το νέο του όνομα: «Η κερκίδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον». Ο σύλλογος επίσης έχει στα σκαριά την κατασκευή αγάλματος του Σκωτσέζου έξω από το γήπεδο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από την έναρξη της επόμενης χρονιάς.

Ο Φέργκιουσον, κατασυγκινημένος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που εργάζεται τόσα χρόνια «στον καλύτερο σύλλογο του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκιλ, δήλωσε: «Το να βρίσκεται σε έναν σύλλογο σαν αυτόν για τόσο καιρό είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Σε αυτά τα χρόνια, ο Άλεξ έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου, έχει κερδίσει αμέτρητα τρόπαια και έχει δημιουργήσει απίστευτες ομάδες, οι οποίες έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από όλον τον κόσμο.

Η συνεισφορά του στη Γιουνάιτεντ είναι τεράστια και το μεγαλοπρεπές στάδιο, το Ολντ Τράφορντ, αποτελεί παρακαταθήκη της ικανότητάς του και της επιτυχίας του. Η διοίκηση αποφάσισε ότι ήταν σωστό να κάνει αυτή τη μοναδική κίνηση, όπως επίσης το να παραγγείλει στον Φιλ Τζάκσον ένα άγαλμα, το οποίο θα τοποθετηθεί δίπλα στα άλλα σπουδαία ονόματα, όπως ο Σερ Ματ. Αυτές οι τιμές γίνονται με τη συνεισφορά των ιδιοκτητών, των διοικούντων, της διοίκησης, τον παικτών και των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την τεράστια ικανοποίηση που μας έχει φέρει ο Άλεξ αυτά τα 25 χρόνια».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά νίκησε με 1-0 τη Σάντερλαντ και έτσι η... γιορτή του «Φέργκι» δεν χάλασε. Δείτε φωτογραφίες στην gallery...

0 σχόλια: