Blog Archive

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
Dortmund - OLYMPIAKOS

Αθώος κρίθηκε ο Ολυμπιακός για τα όσα έλαβαν χώρα στο Παγκρήτιο και έτσι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα έχει κόσμο. Αναλυτικά το σκεπτικό, τι ισχυρίστηκαν οι Πειραιώτες και οι υπόλοιπες αποφάσεις.



Γεμάτο αναμένεται να είναι το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αφού η πειθαρχική επιτροπή της Superleague έκρινε πως οι Πειραιώτες ήταν αθώοι, από την στιγμή που δεν πήραν εισιτήρια και τα γεγονότα έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου.

Αυτό μάλιστα ισχυρίστηκε και η πλευρά του Ολυμπιακού δια στόματος Γιάννη Μώραλη. Ο δ' αντιπρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε πως όταν δημιουργήθηκε η ένταση δεν είχε φτάσει ακόμα η αποστολή, πως είναι συχνό φαινόμενο η προσπάθεια οπαδών να εισέλθουν στο γήπεδο δίχως να πληρώσουν και φυσικά στο γεγονός πως δεν πήρε εισιτήρια η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ.


Έτσι λοιπόν η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, δεν είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του Ολυμπιακού και το μεγάλο ντέρμπι των "αιωνίων" της Ελλάδας θα διεξαχθεί με κόσμο.

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 4ης, 5ης, 6ης και 7ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Κρίνει εγκαλουμένη ΠΑΕ ατιμώρητη : 1) λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 2) λόγω του ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα έξωθι του γηπέδου (άρθρο 1 του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ".

0 σχόλια: