Blog Archive

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011
Ο Άμπντελ Μπούμπκερ από το Μαρόκο είναι ο νικητής του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου. Καλύτερος Έλληνας ο Θεοδωρακάκος που ήταν 7ος στη γενική



Η παντοκρατορία των Κενυατών έσπασε φέτος κατά τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τον Μαροκινό Μπούμπκερ να τερματίζει πρώτος στο Παναθηναικό στάδιο μετά από 2 ώρες 11 λεπτά και 40 δεύτερο που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα.

"Είμαι ενθουσιασμένος με τη νίκη μου και το χρόνο που σημείωσα . Οι καιρικές συνθήκες με βοήθησαν να πετύχω αυτή την επίδοση . Θα συμμετάσχω σίγουρα και του χρόνου" είπε ο 35χρονος νικητής.

Δεύτερος ήταν Τσούμπα Σάμι από την Κένυα με 2.13.27 και 3ος ο Γκαθέρου Ντανιέλ με 2.16.12

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε, περνώντας 7ος τη γραμμή σε χρόνο 2.24.10 και βέβαια αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας αφού παράλληλα διεξήχθη και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα "Ο χρόνος που πέτυχα ήταν ευχάριστη έκπληξη αφού έχει κάνει βαριά προετοιμασία . Ο στόχος μου είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες" τόνισε ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού που ήταν και το 2009 καλύτερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος. Δεύτερος Έλληνας ήταν ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2.26.05 και 3ος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης της Καβάλας με 2.26.09

Εγκατέλειψε ο περσινός νικητής Ρέιμοντ Μπετ.

Το χρυσό στην Αιθιοπία στις γυναίκες

H Γιάντο Μελάκου από την Αιθιοπία ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες με χρόνο 2.35.25 "Είμαι ενθουσιασμένη από τη νίκη μου. Οι καιρικές συνθήκες δεν με ευνόησαν αλλά παρόλα αυτά πέτυχα πολύ καλό χρόνο" είπε η 35χρονη νικήτρια. Δεύτερη ήταν Ρωσίδα Καμίλα Κανίποβα με 2.35.31 και 3η η Αμίρα Μπεναμόρ απο την Τυνησία με 2.42.15.

Πρώτη Ελληνίδα και πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Σοφία Ρήγα του (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος με 2.45.43 "Είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό στάδιο. Ελπίζω του χρόνου οι ελληνικές συμμετοχές να είναι πολύ περισσότερες. Φέτος είχαμε πολλές απουσίες. Ευχαριστώ το ελληνικό κοινό για την υποδοχή που μας επιφύλαξε στο Καλλιμάρμαρο".

0 σχόλια: