Blog Archive

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011
Η... εμμονή του αρχηγού της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά για όσο το δυνατό γρηγορότερη προσφυγή στις κάλπες βάζει εμπόδια στο «σχέδιο Παπαδήμου», ο οποίος επιθυμεί κυβέρνηση με ορίζοντα 6μήνου!



Ουκ ολίγες φορές και σε μικρότερες κρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου φάνταζε κάτι σαν... χρυσή εφεδρεία. Όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην ουσία υπό καθεστώς ακυβερνησίας.
Το απόγευμα της Κυριακής, στο συμβούλιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμφώνησαν για κυβέρνηση συνεργασίας! Μάλιστα το όνομα του Παπαδήμου... έπεσε από την αρχή στο τραπέζι ως επικρατέστερο για την θέση του Πρωθυπουργού. Όμως τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας θεωρεί ότι δεν αναλώσιμο πρόσωπο και έτσι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητά μόνο ενδεχόμενο κυβέρνησης με προοπτική 6 μηνών! Από την άλλη ο κ. Σαμαράς βιάζεται για εκλογές και έτσι θέλει την νέα κυβέρνηση να πάει την χώρα στις κάλπες το αργότερο έως τις 19 Φεβρουαρίου και μάλιστα χωρίς πρόσωπα της ΝΔ σε αυτή!
Έτσι τις τελευταίες ώρες το σενάριο Παπαδήμου αποδυναμώνεται χωρίς πάντως να αποκλείεται, ενώ επίσης στα πολιτικά γραφεία ακούγονται έντονα τα ονόματα του Πέτρου Μολυβιάτη, που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ έχουν καλή άποψη για το πρόσωπο του, ενώ έντονα... παίζει και η περίπτωση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος έχει ως πλεονέκτημα την άριστη γνώση των οικονομικών θεμάτων και των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.
 

0 σχόλια: