Blog Archive

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
Ο Νίκος Κωστένογλου μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν στην 11άδα για την Λοκομοτίβ αλλά δε θέλει δικαιολογίες, ενώ ο Λεονάρντο ήταν ξεκάθαρος: «Νίκη επειδή είμαστε η ΑΕΚ»!


Με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς η Ένωση έχει απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League ενώ ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτά αναγκάζουν τον Κωστένογλου να προχωρήσει σε αλλαγές στην 11άδα για να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ ως τώρα, αλλά όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ναι μεν πρέπει να είναι επιεικείς όλοι με αυτούς τους παίκτες αλλά από την άλλη δε θέλει και δικαιολογίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Για το αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει με τις αλλαγές που θα γίνουν: «Είναι ένα εύκολο ερώτημα όταν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια αναγκαζόμαστε να διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ μας. Οπως τόνισα και στο πρώτο ματς δε θα ήθελα να μειώσουμε την προσπάθεια αυτών που συμμετέχουν. Τους αντιμετωπίζω όλους με τα ίδια κριτήρια και όποιος αγωνίζεται σε ένα τέτοιο ματς θα πρέπει να αποδεικνύει ότι δίκαια είναι στην ΑΕΚ. Δε θα πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Εχω πει ότι είμαι αυστηρός αλλά θα πρέπει να είμαστε επιεικείς στην κριτική μας γιατί αυτοί οι παίκτες δεν έχουν παίξει πολύ. Θα υπάρξουν αλλαγές αύριο στην 11άδα και στις αλλαγές γιατί θα πρέπει την Κυριακή να παίξουμε την καλύτερη δυνατή 11άδα. Οσοι παίξουν αύριο θα πρέπει σοβαροί και υπεύθυνοι. Για μένα ήταν μεγάλη χαρά το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα παρά τις αλλαγές. Αρα, μπορούμε να νικήσουμε. Η Λοκομοτίβ θέλει πιο πολύ τη νίκη βαθμολογικά αλλά εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε όπως αρμόζει στην ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση του ματς πάντως. Αυτό έγινε με τον ΟΦΗ. Ηρθαμε ξημερώματα εδώ από τη Μόσχα και αν ήμασταν ξεκούραστοι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο Ηράκλειο. Φάγαμε τρία γκολ από δικά μας λάθη».

Για το γεγονός ότι τα ματς του ομίλου μοιάζουν με αναγκαίο κακό πλέον: «Δε θέλω να υπερασπιστώ αυτόν τον χαρακτηρισμό αλλά αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστοι οι παίκτες μας που μπορούν να αντέξουν τρία 90λεπτα σε μια εβδομάδα. Αύριο το ματς θα είναι πολύ δύσκολο καθώς η Λοκομοτίβ είναι ποιοτική ομάδα. Θα είναι κάποιοι παίκτες στην 11άδα για πρώτη φορά. Επιβάλεται όμως να κάνω αυτές τις αλλαγές. Ισως αύριο να δείτε αλλαγές νωρίτερα από το 75' και αυτό είναι ακόμη ένα ρίσκο. Ακολουθεί ντέρμπι την Κυριακή».

Για το αν είναι φυσιολογικό να είναι ελάχιστοι οι παίκτες που μπορούν να αντέξουν τρία ματς την εβδομάδα: «Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Από το πώς έχει προετοιμαστεί η ομάδα, την ηλικία των παικτών, το πόσο συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί κάποιοι άλλοι... Είναι άθροισμα πολλών παραγόντων».

Για το αν θα βγάλει τον καλύτερο παίκτη στο 55' ακόμη κι αν η ομάδα προηγείται στο σκορ: «Φοβάμαι ότι κατά τη διάρκεια του ματς θα βρεθώ σε πολύ δύσκολη θέση. Ας κερδίζουμε και θα βρω την καλύτερη λύση. Δε θέλω να περάσει η εικόνα ότι είμαστε αδιάφοροι γιατί δεν είμαστε».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί κάποιος παίκτης να... ξεπεταχτεί σε αυτό το ματς: «Ελπίζω και θέλω να συμβεί αυτό. Αυτό λέω και στους παίκτες. Να με φέρουν σε δύσκολη θέση. Να παρουσιαστούν με τον καλύτερο τους εαυτό και να με φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση για το ερχόμενο ματς. Θα το χαρώ ιδιαίτερα».

Για το αν έχει στο μυαλό του κάποιον: «Οχι. Πιστεύω ότι αυτοί που παίρνουν τις ευκαιρίες θα το επιβεβαιώσουν. Στο πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα παίξαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο δεχθήκαμε γρήγορα το γκολ και δεν είμαστε ακόμη σε σημείο να διατηρούμε συνεχώς τη συγκέντρωση μας, ειδικά με 11άδα από παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Γι' αυτό είπα ότι δεν πρέπει να κάνουμε αυστηρή κριτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι δίκαιο. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι καλό αλλά η προδιάθεση και η υπευθυνότητα διακρίνεται».

Για τις φήμες περί προσφυγών και τα οικονομικά προβλήματα: «Σήμερα μου είπε ο Δημητριάδης ότι δύο παίκτες που φηολογείτο ότι θα κάνουν προσφυγή, δεν υπάρχει θέμα. Με τον έναν από τους δύο βρεθήκαμε και στην πρωινή προπόνηση στα Σπάτα και επιβεβαίωσε αυτό που είπε ο Δημητριάδης. Υπάρχει πρόβλημα και δεν το κρύβουμε αλλά είναι λάθος να το φέρνουμε μπροστά όταν έρχεται μα αποτυχία. Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει χάσει λεφτά από την ΑΕΚ. Υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά λεφτά δε χάνει κανείς από την ΑΕΚ. Και όσο έπαιζα και τώρα που είμαι εδώ, κανείς ποτέ δεν έχασε χρήματα. Ολοι πληρώθηκαν και θα πληρωθούν. Οι νόμοι προστατεύουν τους παίκτες».

Για το αν συζήτησε με τη διοίκηση το πώς θα βρεθεί λύση στα οικονομικά: «Δεν μπορεί να μείνει αποστασιοποιημένος ο προπονητής. Οταν ήρθα δε ζήτησα καμία μεταγραφή και μάλιστα αρνήθηκα κάποιες επιλογές. Θεώρησα ότι είναι ανήθικο να έρθουν παίκτεςόταν υπάρχουν οφειλές σε άλλους. Ο πρόεδρος με διαβεβαίωσε ότι θα μπούμε σε διαδικασία πληρωμής. Ελπίζω να βρεθεί λύση. Πρέπει γιατί αλλιώς σε 3-4 μήνες τα προβλήματα θα γίνουν πολύ μεγαλύτερα».

Για την άρνηση της γερμανικής ομοσπονδίας να διεξαχθεί φιλικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρουμανία στη Γερμανία: «Δε θα ήθελα να πάρω θέση. Δε θέλω να μιλήσω για τα πολιτικά. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση ως χώρα».

Για το πότε θα γίνει πιο αυστηρός με τους παίκτες: «Από την πρώτη προπόνηση είμαι αυστηρός. Δε δικαιολογώ τους παίκτες. Ανέφερα απλά το ματς με τον ΟΦΗ ως προς την ταλαιπωρία που είχευποστεί η ομάδα. Πρέπει να είμαι αυστηρός γιατί από αυτή την ομάδα περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμος περιμένει να δει χαρά».

Για τα χαμένα τετ α τετ του Μπέλεκ και το γεγονός ότι με τον Άρη τα πήγε πολύ καλά στα πλάγια: «Κρατάμε το τελευταίο που είπατε. Πήγε πάρα πολύ καλά την Κυριακή. Ας έχουμε το θετικό στο μυαλό μας και θα τα δούμε όλα τα υπόλοιπα».
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη ο Λεονάρντο, ο οποίος είπε τα ακόλουθα.

Για το τι κίνητρο υπάρχει για αυτό το ματς από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης: «Πιστεύω ότι δεν έχει χαθεί τίποτα, εξαρτάται από εμάς. Εχουμε ένα δύσκολο ματς, ξέρουμε τι ομάδα είναι η Λοκομοτίβ αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ελπίδα πρέπει να παίξουμε μόνο για τη νίκη. Ακόμη κι αν δεν είχαμε ελπίδες θα έπρεπε πάλι να παίξουμε μόνο για νίκη επειδή είμαστε η ΑΕΚ».

Για το πώς βλέπουν οι παίκτες τις συνεχείς αλλαγές στην 11άδα: «Η ΑΕΚ δεν είναι 11 παίκτες. Εχουμε ένα ρόστερ περίπου 30 παικτών. Ο προπονητής αποφασίζει ποιοι θα παίξουν και εμείς σεβόμαστε τις επιλογές του. Ολοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν και μετά είναι στα χέρια του προπονητή. Εγώ ως παίκτης το μόνο που έχω να κάνω είναι να παίξω μπάλα ή να βοηθήσω όσους παίζουν αν είμαι στον πάγκο».

Για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αν είναι ήδη στο μυαλό όλων: «Θυμάμαι ότι είπα κάτι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Οτι η ομάδα πρέπει να κοιτάει το κάθε ματς ξεχωριστά. Αν αύριο σκεφτόμαστε τον Παναθηναϊκό τότε σίγουρα θα χάσουμε από την Λοκομοτίβ. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο τους Ρώσους και από την επόμενη μέρα θα σκεφτούμε τον Παναθηναϊκό».

Για το αν σκέφτονται καθόλου το ενδεχόμενο προσφυγών: «Δε θέλω να απαντήσω για τους άλλους και δεν ασχολούμαι με αυτά τα θέματα. Ούτε που το ήξερα. Αν ήταν να κάνω προσφυγή εγώ, θα είχα κάνει ήδη. Δεν μπορώ να απαντήσω για τους άλλους. Εγώ αν ήθελα να κάνω προσφυγή θα είχα κάνει. Είμαστε απλήρωτοι αλλά παίζουμε γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο και την ομάδα στην οποία παίζουμε».

Για το τι άλλαξε φέτος και είναι τόσο βελτιωμένος: «Εγώ σίγουρα όταν τελειώνει κάθε ματς μου αρέσει να βλέπω το ματς που έπαιξα στο σπίτι μου. Είμαι πολύ διαφορετικός φέτος. Εβαλα στο μυαλό μου ότι φέτος πρέπει να είναι η χρονιά μου και δουλεύω καθημερινά. Σίγουρα ο κ. Χιμένεθ με βοήθησε, μου έδωσε εμπιστοσύνη. Τώρα με βοηθάει με τον ίδιο τρόπο ο κ. Κωστένογλου. Εχει παίξει μπάλα και ξέρει πολύ καλά τι να κάνει. Οταν ο προπονητής σε πιστεύει πρέπει απλά να μπεις στο γήπεδο και να κάνεις αυτό που πρέπει για να βοηθήσεις την ομάδα. Οσο για αυτό που είπε ο Χιμένεθ ότι μπορώ να παίζω στο φουλ για 60-70 λεπτά και όχι για 90, μπορώ να πω ότι από μικρός είχα αυτό το πρόβλημα. Ισως να έχω άγχος και να το παθαίνω αυτό. Εχω μιλήσει και με γιατρούς για αυτό το πράγμα. Μπορεί να είναι και ψυχολογικό. Με τη βοήθεια του Θεού αλλάζω κάθε μέρα. Πιο πολύ είναι ψυχολογικό γιατί σε φυσική κατάσταση είμαι καλά».

0 σχόλια: