Blog Archive

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
Η Μίλαν επιβεβαίωσε την εγκεφαλική βλάβη του Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά και θα μείνει εκτός δράσης αρκετούς μήνες, αποφεύγοντας ωστόσο τις μόνιμες επιπλοκές.


Ο Ιταλός επιθετικός δεν θα γλιτώσει τελικά την επέμβαση στην καρδιά, προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα που δημιούργησε το ισχαιμικό επεισόδιο. Αυτό συνέβη επειδή δεν αιματωνόταν αρκετά ο εγκέφαλός του και το ενθαρρυντικό είναι ότι σύμφωνα με τους γιατρούς η εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ η επέμβαση στην καρδιά θα επαναφέρει τη σωστή ροή.

«Οι εξετάσεις χρειάστηκαν 72 ώρες και έδειξαν ότι η ζημιά στην οριοθετημένη εγκεφαλική περιοχή δεν θα οδηγήσει σε μόνιμες νευρολογικές ανεπάρκειες. Το timing της θεραπείας επέτρεψε τη γρήγορη ανάκτηση και τη βελτίωση της κλινικής του κατάστασης. Ο παίκτης θα υποβληθεί σε μικρή επέμβαση της προσεχείς ημέρες. Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους θα ξεκαθαριστεί μετά την εγχείρηση, αλλά πιθανότατα θα του πάρει μερικούς μήνες», ανέφερε η ανακοίνωση της Μίλαν.
Από την πλευρά του ο Αντριάνο Γκαλιάνι υποστήριξε: «Η καριέρα του δεν απειλείται. Θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να συνέλθει και πιθανότατα πρέπει να περιμένει από τέσσερις έως έξι μήνες για να πάρει άδεια να παίξει. Θα αποφασίσουν οι γιατροί. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι του λείπει το ποδόσφαιρο πολύ, αλλά του έχω πει ότι ότι θα κρατήσουμε ζεστή τη θέση του. Το παιδί είναι καλά, έχει το μικρό πρόβλημα στην καρδιά, αλλά είδατε όλοι την επίσημη θέση μας. Έχει αυτήν τη μικρή τρύπα και θα κάνει επέμβαση για να την κλείσει. Στη συνέχεια, θα είναι στο χέρι της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αποφασίσει το πότε θα γυρίσει».

Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, ο Κασάνο αστειευόταν με τους συμπαίκτες του στο αεροπλάνο και ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στην όραση, την ομιλία και την κίνηση. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο ήρθε λίγες μέρες μετά το πρόβλημα του Γκατούζο στο μάτι, γεγονός που προκάλεσε αρκετούς... ψιθύρους.

0 σχόλια: