Blog Archive

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Τα παιχνίδια που κρύβονται πίσω από την απόπειρα εξόντωσης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» αποκαλύπτει η ιστορική εφημερίδα κάνοντας λόγο για προκλητική αθέτηση μιας συμφωνίας με την Alpha Bank για χορήγηση δανείου.


Όπως αναφέρει κυριακάτικο άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» ο Ιωάννης Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης της εν λόγω τράπεζας αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς την Χ.Κ. Τεγόπουλος που είχε εγκρίνει η Alpha στις 30 Σεπτεμβρίου και ενώ είχε εκταμιευθεί προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Alpha με ένα τηλεφώνημα στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου την 1η Νοεμβρίου επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι πάντως, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Κάποιοι επικαλέστηκαν μεταξύ πολλών σεναρίων ότι το κτίριο στη οδό Μίνωος 10-16, το οποίο αποτελεί βασικό περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας -που περιλαμβάνεται στη συμφωνία πώληση και επαναμίσθωση- είναι ελαττωματικό. Ωστόσο, σύμφωνα με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» αυτό δεν ισχύει αφού η Alpha που το 2009 προσημείωσε το ίδιο κτίριο για δάνειο 18 εκατ. ευρώ είχε κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν είναι ότι η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» δεν είναι αρεστή στην σημερινή κυβέρνηση. Και παραθέτει το γεγονός πως δεν προσκλήθηκε η εκδότρια της εφημερίδας στο Μαξίμου στη συνάντηση του Γεώργιου Παπανδρέου με άλλους μεγαλοεκδότες.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις που επιβάλλουν οι όροι της αγοράς ώστε να στηριχθεί πιστωτικά στο σχέδιο επιβίωσης που έχει προτείνει. Μάλιστα, η Alpha τον Ιούλιο του 2011 αποδέχθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης της εφημερίδας και δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει. Τα ερωτήματα της ξαφνικής άρνησης των τραπεζών για χρηματοδότησης της εφημερίδας, παραμένουν ακόμα αναπάντητα για μια επιχείρηση που απασχολεί 800 άτομα και παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα κυκλοφορίας.

0 σχόλια: