Blog Archive

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
Η Πρωτοβάθμια Π.Ε αθώωσε τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο Παγκρήτιο, ενώ τιμώρησε τον Άρη με πρόστιμο. Ετσι θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό με τον κόσμο στο πλευρό τους.
Δικαίωση για τον Ολυμπιακό στο θέμα που δημιουργήθηκε με την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου, αναφορικά με τα επεισόδια που υπήρξαν στον αγώνα των «ερυθρολεύκων» με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Με σημερινή της απόφαση η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας, αθώωσε τους Πειραιώτες. Έτσι το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τη 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στο «Καραϊσκάκης».
Κανονικά και το Άρης-Παναθηναϊκός
Αθωωτική, τουλάχιστον όσο αφορά την τιμωρία της έδρας, ήταν η απόφαση και για τον Άρη και τα όσα συνέβησαν στο ματς της 7ης αγωνιστικής στο «Κλ. Βικελίδης» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έτσι οι «κίτρινοι» θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 80.000 ευρώ, αλλά το ματς με τον Παναθηναϊκό θα γίνει παρουσία φιλάθλων!
Επίσης τα πρόστιμα έπεσαν βροχή και οι περισσότερες ομάδες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς ο νέος αθλητικός νόμος είναι πολύ πιο αυστηρός, όσον αφορά βέβαια τα πρόστιμα.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής έχουν ως εξής: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 4ης, 5ης, 6ης και 7ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Κρίνει εγκαλουμένη ΠΑΕ ατιμώρητη : 1) λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 2) λόγω του ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα έξωθι του γηπέδου (άρθρο 1 του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.
5η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.
6η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ.
7η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

0 σχόλια: