Blog Archive

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έδωσε κι αυτή το «πράσινο φως», ώστε οι Lotus, Renault και Virgin να αλλάξουν τις ονομασίες τους από το 2012, κάτι που γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της.


Όπως έχουμε γράψει από την Παρασκευή, η επιτροπή της Formula1 έδωσε το «ΟΚ», ώστε οι Lotus, Renault και Virgin να αλλάξουν ονομασίες. Το μόνο που απέμενε ήταν οι τρεις ομάδες να πάρουν το «πράσινο φως» και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Αυτό έγινε σήμερα, με τη FIA να ανακοινώνει επίσημα πως οι εν λόγω ομάδες μπορούν να αλλάξουν τις ονομασίες τους από το 2012.
«Η FIA επιβεβαίωσε επίσημα ότι τρεις ομάδες της Formula1 θα αλλάξουν τις ονομασίες τους για την επόμενη σεζόν. Η Lotus θα γίνει Caterham, με την πλήρη ονομασία της ομάδας να αλλάζει από Team Lotus σε Caterham F1 Team. Η Renault θα γίνει Lotus, με την πλήρη ονομασία της ομάδας να παραμένει Lotus Renault GP. Και τέλος, η Virgin θα γίνει Marussia, με την πλήρη ονομασία να αλλάζει από Marussia Virgin Racing σε Marussia F1 Team», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Η Catterham και η Marussia
Έτσι, η Lotus Renault GP είναι η μοναδική που θα παραμείνει η ίδια, ενώ θα μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι Catterham, Marussia. Η πρώτη είναι κατασκευάστρια εταιρεία αγωνιστικών αυτοκινήτων ελαφρών βαρών στην πόλη Κάτερχαμ στην Αγγλία, ιδρύθηκε το 1973 και αγοράστηκε από την Team Lotus στις 27 Απριλίου 2011. Η δεύτερη είναι επίσης κατασκευάστρια εταιρεία αγωνιστικών αυτοκινήτων, όμως ιδρύθηκε το 2007 κι έχει τη βάση της στη Ρωσία και τη Μόσχα.

0 σχόλια: