Blog Archive

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο Βαγγέλης Μάντζιος σκόραρε δις και ο ΟΦΗ των υψηλών πλέον προσδοκιών πέτυχε μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ (3-1) ρίχνοντάς τη από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Σουμπίνιο το τρίτο γκολ του Κρητικού θριάμβου, ο Μπέλεκ αυτό της Ενωσης.

Η εικόνα του αγώνα:

Αν μη τι άλλο, το θέαμα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης στο κατάμεστο (και μόνο από οπαδούς των γηπεδούχων) "Γεντί Κουλέ" ήταν χορταστικό. Αυτό γιατί ο ΟΦΗ δεν παρατάχθηκε με πρόθεση να παίξει αντιποδόσφαιρο και να κλέψει το αποτέλεσμα από την ΑΕΚ, αλλά για να δημιουργήσει παιχνίδι και συνάμα προβλήματα στους "κιτρινόμαυρους".

Με τους Παπουλή και Σίσιτς στις πτέρυγες, ο Νίκος Αναστόπουλος απάντησε στον συνονόματο Κωστένογλου που έπαιξε με Λεονάρντο και Σιαλμά. Μάλιστα, ο Παπουλής ήταν αυτός που στο 12ο λεπτό έβγαλε τη μπαλιά στο Μάντζιο και αυτός από δύσκολη γωνία νίκησε τον Αραμπατζή και άνοιξε το σκορ, συντηρώντας την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ έπαιρνε από νωρίς το πάνω χέρι στο ματς σηκώνοντας στο πόδι τους 8.000 οπαδούς του που επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά τη δύναμη της συγκεκριμένης έδρας.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και παρά ένα... σφύριγμα θα το κατάφερνε, αλλά ο Σιαλμάς σκόραρε από φάση που ξεκίνησε με οφσάιντ του Μανωλά, ενώ η επόμενη στιγμή που απειλήθηκε ο Κάρολ ήταν στο φάουλ του Λεονάρντο το οποίο πέρασε λίγο έξω.

Πάλι από στημένη φάση ήταν η επόμενη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν ο Κάρολ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε την εξίσου εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Χοσέ Κάρλος. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών της Ένωσης έκλεισε με την κοντινή κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, η οποία έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ολ' αυτά βέβαια συνέβησαν μετά το 25'-30', όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να ψάχνουν οργανωμένα το γκολ της ισοφάρισης. Από πλευράς ΟΦΗ, η διπλή χαμένη ευκαιρία του Μπουλούτ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους δεν ήταν γραφτό να γείρει από πιο νωρίς την πλάστιγγα της αναμέτρησης.

Ό,τι, πάντως, έχασε ο Τούρκος το κατάφερε ο Σουμπίνιο με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου. Από περίπου την ίδια γωνία που σκόραρε ο Μάντζιος, ο Βραζιλιάνος -αφού είχε συνδυαστεί έξοχα με τον Παπουλή- εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, το οποίο ήταν αδύνατο να εξουδετερώσει ο Αραμπατζής. Με το 2-0 στα πόδια από το 49ο λεπτό, οι Κρητικοί έθεταν τις βάσεις για τη σπουδαία νίκη. Τα πράγματα όμως δεν έμελλε να απλουστευθούν από τόσο νωρίς για τους γηπεδούχους, αφού στο 60' ο Μπέλεκ εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1, πριν... επιχειρήσει να του κλέψει τη δόξα με την εξ επαφής κεφαλιά ο Λυμπερόπουλος.

Με τρία γκολ σύνολο και ένα να χωρίζει τις δύο ομάδες, ήταν ξεκάθαρο πλέον πως το ματς αποκτούσε τεράστιο ενδιαφέρον, ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι ο Κωστένογλου είχε ρίξει στη μάχη τους Γκερέιρο και Μπέλεκ αντί τους Χοσέ Κάρλος και Σιαλμά, ψάχνοντας περισσότερα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και περισσότερες κάθετες πάσες που θα μπορούσαν να "τρυπήσουν" την -υποδειγματική στο σύνολό της- αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ.

Η αλήθεια είναι ότι το γκολ του Μπέλεκ έδωσε το κίνητρο και την ψυχολογία στην ΑΕΚ να πιέσει τον ΟΦΗ και να ψάξει το 2-2. Με "φορτωμένη" την επίθεσή τους, οι "κιτρινόμαυροι" έβαλαν μπελάδες στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι από την πλευρά τους -και με την ποιοτική προσθήκη των δυο Λόπεθ- δεν έπαυαν να αναζητούν τον κενό χώρο για να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Σε μία τέτοια περίπτωση, στο 80ο λεπτό, γράφτηκε ο επίλογος του ματς. Ο Σουμπίνιο έκοψε στον Μάντζιο και αυτός με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό και -άκρως τιμητικό για τον νικητή- 3-1.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε για να νικήσει και το πέτυχε. Αιφνιδίασε την ΑΕΚ με το γρήγορο γκολ του Μάντζιου και είχε πειστικές απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα που προσπάθησαν να θέσουν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος.

Ο αδύναμος κρίκος:

Βάργκας και Καφές δεν είχαν τη συνεννόηση που έπρεπε, η ΑΕΚ δεν είχε το κέντρο που ήθελε και ο ΟΦΗ πήρε τις επιθέσεις που χρειαζόταν.

MVP:

Δύο γκολ επί της ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Μάντζιος, είτε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είτε με αυτή του ΟΦΗ, έχει τον τρόπο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα όταν αντιμετωπίζει τους "κιτρινόμαυρους'.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλατζιτς, Μπόντορ (73' Χόρντι Λόπεθ), Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς (63' Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο (84' Καμπάνταης)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος (46' Γκερέιρο), Σιαλμάς (46' Μπέλεκ), Καράμπελας, Βάργκας (84' Γκέντσογλου), Λυμπερόπουλος

Κίτρινες κάρτες: 14' Μπουλούτ, 24' Γεωργίου, 38' Κάρολ, 45+3' Σίσιτς / 38' Βάργκας, 81' Δέλλας

0 σχόλια: