Blog Archive

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011
Η Pirelli ακολουθεί «συντηρητική» στρατηγική στην Ινδία με τη σκληρή και τη μαλακή γόμα, καθώς πρόκειται για μια νέα πίστα, όπως είπε ο Πολ Χέμπερι. Καρθικέγιαν: «Λιγότερο με τη σκληρή»!


Τη σκληρή και τη μαλακή γόμα επέλεξε η Pirelli για το προσεχές Γκραν Πρι της Ινδίας, με την ιταλική εταιρεία να επιλέγει «συντηρητική» στρατηγική επειδή η πίστα είναι καινούρια, όπως δήλωσε ο Πολ Χέμπερι. «Επίτηδες έχουμε επιλέξει μια συντηρητική στρατηγική με τη μαλακή και τη σκληρή γόμα επειδή η σε μια καινούρια πίστα δεν είσαι ποτέ σίγουρος για τις ακριβείς συνθήκες που θα αντιμετωπίσεις.
Αλλά πιστεύουμε ότι οι ομάδες θα τρέξουν περισσότερο με τη μαλακή, ειδικά επειδή θα φέρουμε ένα εξτρά σετ μαλακής γόμας για την Παρασκευή. Αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για τη στρατηγική μας την επόμενη χρονιά, ιδιαίτερα αφού είδαμε την αντοχή της μαλακής γόμας.
Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον αριθμό των πιτ στοπ που περιμένουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως προβλέπουμε μια λογικά σημαντική διαφορά χρόνου γύρου ανάμεσα στις δυο γόμες», ήταν τα λόγια του αγωνιστικού διευθυντή της Pirelli. Από την πλευρά του, ο Ναράιν Καρθικέγιαν πιστεύει πως οι ομάδες θα επιλέξουν περισσότερο τη μαλακή λόγω της επιφάνειας της πίστας.
«Η διαφορά στους χρόνους ανάμεσα στη σκληρή και τη μαλακή γόμα θα είναι τεράστια, ίσως μέσα στην υπέρβαση των δυο δευτερολέπτων ανά γύρο.
Θα περίμενα τις ομάδες να επιλέξουν τη σκληρή όσο το δυνατόν λιγότερο, ίσως μόνος σε ένα μικρό τελευταίο κομμάτι του αγώνα, καθώς η διάρκεια της μαλακής θα υπερτερεί, με την επιφάνεια της πίστας να μην είναι τραχιά και τις θερμοκρασίες της πίστας να μην πέφτουν κάτω από τους 40 βαθμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το μεγάλο πιτ λέιν θα παίξει ένα μέρος στη στρατηγική, με τις ομάδες να προσπαθούν να βγάλουν τον αγώνα με όσο το δυνατόν λιγότερα πιτ στοπ».

0 σχόλια: