Blog Archive

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011
Φήμες θέλουν την Ινδία να αποκτάει και δεύτερο Γκραν Πρι, με την πρωτεύουσα της πολιτείας Μαχαρασίτρα (Maharashtra), Μουμπάι, να βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού έχει διοριστεί κοινοπραξία για να γίνει αυτό στο μέλλον!


Με το παρθενικό Γκραν Πρι της Ινδίας να πλησιάζει, το ενδιαφέρον για τη Formula1 στην Ινδία αυξάνεται. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανάπτυξης δρόμων της πολιτείας Μαχαρασίτρα (Maharashtra State Road Development Corporation, MSRDC), έχει διορίσει μια κοινοπραξία, η οποία ερευνά το ενδεχόμενο να διεξαχθεί Γκραν Πρι στο μέλλον στην πρωτεύουσα της πολιτείας, που είναι το Μουμπάι, παλαιότερα γνωστό και ως Μπομπάι.
Επικεφαλής της εν λόγω κοινοπραξίας είναι η Capita Symonds και Populous, που μετέφερε προτάσεις για το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου το 2012 και το Ολυμπιακό Πάρκο, καθώς και για το Σίλβερστοουν.
Επίσης, μέρος της θα είναι και το DIMTS (Delhi Integrated Multi Modal Transit System Ltd), που θα έχει ως ρόλο να προετοιμάσει ένα ρυθμιστικό σχέδιο για την κατασκευή μιας νέας πίστας. Μάλιστα, οι προαναφερθείσες εταιρείες θα συνεργαστούν τόσο με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου όσο και με αυτή της Μοτοσικλέτας, ώστε το σιρκουί να πληρεί προδιαγραφές για τη διεξαγωγή Γκραν Πρι της Formula1, αλλά και του Moto GP!

0 σχόλια: