Blog Archive

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


Νίκη ψυχολογίας , έστω και με κλάματα πόνου , πέτυχε ο Χαιλέ Γκεμπρεσελασιέ στο Μπέρμιγχαμ και πλέον σχεδιάζει την πρόκρισή του στο Λονδίνο.

Νικητής μετά από πολύ καιρό σε αγώνα δρόμου αναδείχθηκε ο Χαιλέ Γκεμπρεσελασιέ κερδίζοντας τον ημιμαραθώνιο του Μπέρμιγχαμ και μαζί την ψυχολογία του που είχε χαθεί μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν.

Την ήθελε όσο τίποτα μια νίκη σε διεθνή αγώνα προκειμένου να ανακάμψει ψυχολογικά και να πάει με άλλο αέρα στις δύσκολες κούρσες που πλησιάζουν. Ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ επικράτησε στον ημιμαραθώνιο του Μπέρμιγχαμ με χρόνο 1:01:29 πετυχαίνοντας μια νίκη που ήρθε με δάκρυα πόνου όπως ο ίδιος αποκάλυψε “Ήταν μια φανταστική κούρσα αν εξαιρέσουμε τον αέρα που με δυσκόλεψε πάρα πολύ και πραγματικά που θύμισε τα μέρη που προπονούμαι στην Αντίς Αμπέμπα . Ειδικότερα το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και σχεδόν έκλαιγα από την προσπάθεια καθώς ανέβαινα το λόφο” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κάτοχος 28 παγκοσμίων ρεκόρ αναφέρθηκε και στα επόμενα σχέδια του. “Η νίκη αυτή με βοηθάει για την προετοιμασία μου ενόψει της επόμενης χρονιάς που θα πρέπει να κερδίσω την πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες . Θα πρέπει ουσιαστικά να βρίσκομαι μέσα στους τρεις πιο γρήγορους από την πατρίδα μου που θα τρέξουν στα 2.05 για να προκριθώ”.

Επόμενος αγώνας του σπουδαίου Αιθίοπα δρομέα είναι ο Μαραθώνιος του Τόκιο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

0 σχόλια: