Blog Archive

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Ο Παναιτωλικός είναι εδώ και ήρθε για να μείνει! Οι νεοφώτιστοι στη Σούπερ Λιγκ απέδωσαν κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και επιβλήθηκαν 2-0 της Ξάνθης χάρη σε γκολ των Μητρόπουλου και Ρότσα!


Τι κι αν είχε να αγωνιστεί σχεδόν έναν μήνα; Ο Παναιτωλικός με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επιβλήθηκε της Ξάνθης με 2-0 και έφτασε δίκαια στη νίκη! Οι Αγρινιώτες επέστρεψαν στις νίκες, ενώ από την άλλη οι Θρακιώτες παρέμειναν για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στο παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Super League.

Πρόλαβε ο Χαριστέας, χωρίς Θεοδωρίδη
Ο Μπάμπης Τεννές αντιμετώπισε προβλήματα της τελευταίας στιγμής, καθώς Χαριστέας και Θεοδωρίδης ταλαιπωρήθηκαν χθες από ίωση. Ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε να ξεκινήσει, ενώ ο μέσος του Παναιτωλικού έμεινε στον πάγκο. Οι Αγρινιώτες παρατάχθηκαν με το γνωστό τους 4-3-3 με τους Ντολεζάι και Μητρόπουλο να κάνουν το ντεμπούτο τους. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπλάζιτς, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Κουτρουμάνος, Ντολεζάι, Εντζεγκέλε και Άντι. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν ο Κούσας και ο Μητρόπουλος σε ανασταλτικό ρόλο, ενώ ο Ρότσα ήταν λίγο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Χαριστέας, ενώ στηρίγματά του είχε τον Καμαρά από τα δεξιά και τον Μπουμάλ από τα αριστερά.

Χωρίς προβλήματα ο Ουζουνίδης
Η Ξάνθη δεν είχε προβλήματα, καθώς μόνο ο Σταθάκης δεν ήταν διαθέσιμος για το παιχνίδι, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει όμως την έκπληξη και να δίνει φανέλα βασικού στον Κομεσίδη, ο οποίος πήρε θέση στα δεξιά της άμυνας. Ο Βιβιανί ήταν το... νούμερο ένα, ενώ η αμυντική τετράδα απαρτιζόταν από τους Εντιμάρ (αριστερά), Βάλλα και Στάσιακ (κεντρικό αμυντικό δίδυμο) και Κομεσίδη (δεξιά), με τους Ντίκα και Ντάνι να βρίσκονται μπροστά τους. Ο Μάρα ήταν ο τρίτος της μεσαίας γραμμής με πιο δημιουργικό ρόλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μαρκόφσκι, με τους Πόι και Μαρσελίνιο να είναι τα στηρίγματά του.

Το... απόλυτο μηδέν
Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και τους παίκτες της Ξάνθης να πιέζουν πολύ ψηλά και να δυσκολεύουν αρκετά τους αντιπάλους τους. Πολύ γρήγορα, όμως, ο ρυθμός έπεσε... Ο Μαρσελίνιο ξεκίνησε κεφάτος και δημιούργησε προβλήματα στους Αγρινιώτες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 32', με την μπάλα να περνάει άουτ μετά την κεφαλιά του Κούσα και τον Βιβιανί να μην ανησυχεί. Μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο.

Ονειρεμένο ντεμπούτο!
Από το 30' και μετά οι Αγρινιώτες βελτίωσαν την απόδοσή τους και έψαξαν το γκολ, το οποίο ήρθε στο 35'. Ο Χαριστέας έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Μητρόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ! Η άμυνα της Ξάνθης ήταν απούσα στη φάση, με τον μέσο του Παναιτωλικού να κάνει ωραία κίνηση και να μπαίνει στην περιοχή σε ρόλο κρυφού φορ. Αμέσως μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, όμως παρότι είχαν την κατοχή μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν έγινε ούτε φάση άξια αναφοράς.
Καλύτερα η Ξάνθη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ξάνθη να είναι η ομάδα που επεδίωκε περισσότερο το γκολ. Μαρσελίνιο και Ντίκα επιχείρησαν σουτ έξω από την περιοχή, τα οποία δεν στάθηκαν ικανά να ανησυχήσουν τον Μπλάζιτς, ενώ στο 65' έγινε η φάση που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Ο ταχύτατος Καμαρά έφυγε στην αντεπίθεση, ο Εντιμάρ τον μάρκαρε μέσα στην περιοχή και ο Βοσκάκης υπέδειξε το πέναλτι, ενώ έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των φιλοξενούμενων! Η φάση δεν είναι ξεκάθαρη, αν και ο Εντιμάρ φαίνεται να σπρώχνει τον επιθετικό του Παναιτωλικού...

Ο Ρόστα το... τελείωσε!
Ο Ρότσα ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έκανε το 2-0. Η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Τεννέ, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε τρίτο γκολ. Αρχικά ο Θεοδωρίδης στο 72' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν βγήκε απέναντι από τον Βιβιάνι, τον πλάσαρε πολύ ωραία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία! Ο Ρότσα επιχείρησε πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.

Ξεσήκωσαν το γήπεδο!
Στη συνέχεια οι Θρακιώτες πίεσαν για το γκολ και έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Βλαχοδήμο στο 79', με τον Μπλάζιτς να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 87' ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απαντήσει, όταν ο Άντι έβγαλε τη σέντρα, ο Καμαρά έκανε σουτ πάνω στην κίνηση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ σε μια φάση που ξεσήκωσε το κοινό! Η τελευταία ευκαιρία ήταν για την Ξάνθη, με τον Μαρσελίνιο να κάνει την κούρσα στο 90', όμως να μην μπορεί να νικήσει τον Μπλάζιτς. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στις νίκες και να μην επηρεάζονται καθόλου από την αγωνιστική τους απραξία, φτάνοντας τους 10 βαθμούς. Η Ξάνθη από την άλλη έμεινε στους 5 και παραμένει χωρίς νίκη για τέσσερα σερί παιχνίδια.
Man of the Match: Τι άλλο θα μπορούσε να ευχηθεί ο Παύλος Μητρόπουλος στο ντεμπούτο του; Το νέο απόκτημα του Παναιτωλικού ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 35', σε ένα σημείο όπου οι Αγρινιώτες φαινόταν να έχουν... κολλήσει και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη!

Στο ύψος του: Ο Μαρσελίνιο ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ξάνθη στο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο μοναδικός που προκαλούσε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και ό,τι καλό γινόταν επιθετικά προερχόταν από δικές του ενέργειες. Μόνος του, βέβαια, δεν μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι...

Ο αδύναμος κρίκος: Η αντίδραση της άμυνας της Ξάνθης στο πρώτο γκολ. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με άνεση στην άμυνα και έβγαζαν όλες τις επικίνδυνες φάσεις. Όλα αυτά μέχρι το 35' και το πρώτο γκολ, όταν ο Μητρόπουλος βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και άνοιξε το σκορ.
Η γκάφα: Ο ταχύτατος Καμαρά έφυγε στην αντεπίθεση στο 65' και εκείνος που κλήθηκε να τον κοντράρει ήταν ο Εντιμάρ. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού ήταν ο νικητής της μονομαχίας καθώς πέρασε στο σπριντ τον αντίπαλό του, ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να τον σταματήσει με κάθε τρόπο. Αποτέλεσμα; Πέναλτι και 2-0...

Το στραγάλι: Το παιχνίδι δεν ήταν πολύ σκληρό, με τον Βοσκάκη να ελέγχει άνετα τον πειθαρχικό έλεγχο. Η φάση του πέναλτι δεν ήταν ξεκάθαρη, με τον διαιτητή να είναι σε καλή θέση και να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Από τη στιγμή που σφύριξε, η κόκκινη κάρτα στον Εντιμάρ ήταν σωστή.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός είχε... κολλήσει στο πρώτο ημίχρονο στην πίεση ψηλά της Ξάνθης και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βιβιανί. Μια ενέργεια του Άγγελου Χαριστέα, όμως, και η εξαιρετική κίνηση του Μητρόπουλου άλλαξαν τις ισορροπίες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Αν είχε και... άλλους Μαρσελίνιο σίγουρα θα μπορούσε να χτυπήσει όλα τα παιχνίδια. Η Ξάνθη στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, όμως μια αδράνεια της στοίχισε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν για το γκολ ακόμη και όταν έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, όμως δεν τα κατάφεραν και στο τέλος δεν άξιζαν κάτι περισσότερο από αυτό που πήραν.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές):
 Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Άντι, Κούσας, Μητρόπουλος, Ρότσα (82' Σιόντης), Μπουμάλ (56' Θεοδωρίδης), Καμαρά, Χαριστέας (86' Μπαμογκό).

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Βάλλας, Στάσιακ, Εντιμάρ, Μάρα (54' Βλαχοδήμος), Ντίκα (59' Βασιλακάκης), Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πόι (70' Καζάκης), Μαρκόφσκι.

0 σχόλια: