Blog Archive

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Με απόλυτο showman τον Φαν Πέρσι, που πέτυχε χατ τρικ, μια Άρσεναλ από τα... παλιά, διέλυσε 5-3 την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και επέστρεψε για Champions League.


Σε ένα εκπληκτικό ματς στο Λονδίνο, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League υποχρέωσε την Τσέλσι στην πιο βαριά ήττα της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον Δεκέμβριο του 1989 και έδειξε ότι δεν πρέπει να την ξεγράφουν εύκολα. Οι Μπλε είχαν να χάσουν εντός έδρας με πέντε γκολ στην πλάτη 23 χρόνια, από την ήττα με 2-5 από τη Λίβερπουλ και υπέστησαν δεύτερη σερί ήττα, η οποία αν η Σίτι κερδίσει θα τη φέρει στο -9 από την πρώτη θέση της Premier League. Πρωταγωνιστής για τους Κανονιέρηδες σε ακόμα ένα ματς ήταν ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος με χατ τρικ πήρε μόνος του το ματς με το γκολ Νο10 από τα 20 που έχει πετύχει φέτος η Άρσεναλ.

Δυνατό ξεκίνημα Άρσεναλ, γκολ Τσέλσι
Πολύ καλύτερα μπήκαν στο ματς οι φιλοξενούμενοι και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα λεπτό για να ανοίξουν το σκορ. Στο 12' ο Γουόλκοτ ξέφυγε από τον Άσλεϊ Κόουλ, γύρισε από δεξιά την μπάλα στον Ζερβινιό, ο οποίος έχασε το άχαστο στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 13' πάλι ο Γουόλκοτ ξεκίνησε τη φάση από δεξιά, έκανε τη σέντρα όμως ο Φαν Πέρσι από τη γωνία της μικρής περιοχής έστειλε και αυτός την μπάλα άουτ. Οι Κανονιέρηδες το πλήρωσαν. Ένα λεπτό μετά ο Μάτα απέφυγε τον Αντρέ Σάντος, έκανε τη σέντρα και ο Λάμπαρντ από θέση φορ με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Άγγλος χαφ, ο οποίος από τότε που πήγε στην Τσέλσι έχει παίξει στα 29 από τα 30 ντέρμπι, πέτυχε το πρώτο του γκολ με αντίπαλο τους Gunners στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (έχει βάλει άλλα τρία εκτός έδρας).

Η Άρσεναλ είχε προβλήματα με τα μπακ της, τον Τζουρού (δεξιά) αλλά κυρίως τον Αντρέ Σάντος (αριστερά) τον οποίο περνούσαν όλοι (Μάτα, Στάριτζ, Μποζίνγκουα), όμως στο 29' η μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε από τον άξονα και την τρομερή μπαλιά του Λάμπαρντ στο Στάριτζ, ο οποίος καθυστέρησε πολύ να φέρει την μπάλα στο αριστερό και το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 36' η Άρσεναλ ισοφάρισε. Ο Σάντος έδωσε στον Ράμσεϊ, ο Ουαλός πάσραε στον Ζερβινιό, ο οποίος έκανε ωραίο ξεπέταγμα και βρέθηκε μόνος με τον Τσεχ και έδωσε σε κενό τέρμα στον Φαν Πέρσι για το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά η Τσέλσι «κάθισε», όμως είχε την τύχη να πάει στα αποδυτήρια με προβολή του Τέρι ύστερα από κόρνερ του Λάμπαρντ στο 45'. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας κόντρα στους Κανονιέρηδες με το πόδι, αφού έχει βάλει άλλα τέσσερα με κεφαλιά.

Εξιλέωση για Σάντος!
Μπορεί ο Βραζιλιάνος μπακ να μην προσέφερε στον Βενγκέρ ασφάλεια στην άμυνα, όμως του προσέφερε την ισοφάριση. Στο 49' ο Ζερβινιό τον βρήκε μέσα στην περιοχή και εκείνος εκμεταλλευόμενος το κενό νίκησε τον Τσεχ για το 2-2. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει για την ομάδα του Βίλας-Μπόας, καθώς στο 55' ο Γουόλκοτ έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των Μπλε, αποφεύγοντας τρεις-τέσσερις αμυντικούς και με δυνατό σουτ έκανε το 2-3 παγώνοντας το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε μέσα σε ένα τέταρτο στο γήπεδο τους Μαλουντά, Λουκάκου και Μεϊρέλες, για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο 80' ήρθε το 3-3 με τρομερό σουτ του Μάτα.
«Γλίστρησε» η Τσέλσι
Παρά την ισοφάριση των Μπλε σε αυτό το σημείο, η Άρσεναλ είχε κρατήσει κάτι για το τέλος με τον «δαιμονισμένο» Φαν Πέρσι, ο οποίος
κυνήγησε τον Τέρι στο 85' και δικαώθηκε αφού ο Άγγλος στόπερ γλίστρησε και έχασε την μπάλα. Ο Ολλανδός βρέθηκε μόνος του με τον Τσεχ, τον πέρασε και στην κενή εστία έγραψε το 3-4! Στο τέλος η Τσέλσι βγήκε όλη μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φαν Πέρσι (με τον Μποζίνγκουα απλά να κοιτάει) με τρομερό αριστερό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Gunners, οι οποίοι βρίσκουν φόρμα και επιστρέφουν στις υψηλές θέσεις.
Οι συνθέσεις

Τσέλσι (Αντρέ Βίλας-Μπόας):
 Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Μποζίνγκουα, Ραμίρες (72' Λουκάκου), Λάμπαρντ, Μίκελ (76' Μεϊρέλες), Μάτα, Στάριτζ (62' Μαλουντά), Τόρες.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Σάντος, Τζουρού (75' Τζέκινσον), Αρτέτα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Ζερβινιό, Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Μάρινερ

0 σχόλια: