Blog Archive

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
Περίπου 5.000 τιφόζι αποχαιρέτησαν τον Μάρκο Σιμοντσέλι. Στο πλευρό του η Gilera (Παγκόσμιο στα 250cc) και η Honda (MotoGP) έριζαν για το ποια θα τον πάρει βόλτα στα σύννεφα.



Στο Δημοτικό Θέατρο του Κοριάνο επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Σιωπή και δάκρυα χωρίς όμως λυγμούς. Κανείς δεν μιλούσε, δεν θρηνούσε φωναχτά. Και οι περίπου 5.000 φίλοι που δεν τον γνώριζαν προσωπικά και πέρασαν απλά για να του δώσουν το κατευόδιο για το μακρύ ταξίδι του, στέκονταν ήρεμοι. Ετσι δηλαδή όπως θα το επιθυμούσε ο Μάρκο Σιμοντσέλι.

Εκεί λοιπόν, στη γενέτειρα του ο απλός κόσμος τον αποχαιρέτησε. Επίγεια ο Μάρκο δεν θα ξανατρέξει. Στο πλευρό του όμως αραγμένες η Gilera με την οποία κατέκτησε to 2008 το Παγκόσμιο στα 250cc και η Honda του MotoGP έριζαν για το ποια θα τον πάρει βόλτα στα σύννεφα.

Οσοι πρόλαβαν να πουν ένα γεια, πρόλαβαν. Οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν την κηδεία (Πέμπτη 16.00 ώρα Ελλάδας) ζωντανά από την ιταλική τηλεόραση. Τόσο ο πατέρας του όσο και οι αρχές του Κοριάνο, ζήτησαν από τον κόσμο να μην πάει για το ύστατο χαίρε. Η οικογένεια του επιθυμεί αυτό να γίνει σε πιο κλειστό κύκλο. Κανείς δεν γνωρίζει βέβαια εάν οι τιφόζι που τον λάτρευαν θα εισακούσουν αυτή την παραγγελία. Κάτι μας λέει πως θα συρρεύσουν κατά χιλιάδες, για να φωνάξουν ακόμα μία φορά... viva fratello Marco!

0 σχόλια: