Blog Archive

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
Μίκαελ Σουμάχερ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαρκ Γουέμπερ, Νίκο Ρόζμπεργκ μίλησαν για τις πρώτες εντυπώσεις τους από την πίστα της Ινδίας, όντας ενθουσιασμένοι με το νέο σιρκουί.



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula1 η Ινδία διεξάγει ένα Γκραν Πρι και οι πιλότοι πήγαν σε μια άγνωστη πίστα. Έτσι, δημιούργησαν τις πρώτες εντυπώσεις σήμερα στις δυο πρώτες περιόδους των ελεύθερων δοκιμών στο Νέο Δελχί. Γι' αυτές μίλησαν οι Μίκαελ Σουμάχερ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαρκ Γουέμπερ, Νίκο Ρόζμπεργκ.

«Σούμι»: «Υπάρχει ένα θέμα»
Άπαντες είναι ενθουσιασμένοι με αυτοί, ωστόσο ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε πως δε θα έχουν εύκολο έργο όσοι επιχειρήσουν προσπεράσεις. «Υπάρχει ένα μικρό θέμα, καθώς η πίστα δεν πρόκειται να καθαρίσει, έτσι θα παραμείνει ολισθηρή και οι προσπεράσεις θα είναι πολύ δύσκολες.
Πολλοί θα πρέπει να περάσουν από το ακάθαρτο μέρος, θα είναι δύσκολα. Σε γενικές γραμμές είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πίστα και μία πολύ καλή πρόκληση. Όμως είναι πολύ σημαντικό να βρούμε την ισορροπία του μονοθεσίου μας. Στην πρώτη περίοδο τα πράγματα ήταν καλά, όχι όμως και στη δεύτερη», ήταν τα λόγια του «Σούμι».
Φέτελ: «Θα δούμε έναν ωραίο αγώνα»
Από την πλευρά του, ο νεότερος δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα δούμε έναν ωραίο αγώνα την Κυριακή. «Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μπορεί να έχει πολύ σκόνη, αλλά η πίστα φαίνεται διασκεδαστική, θα δούμε έναν ωραίο αγώνα την Κυριακή.
Δεν είναι εύκολο με την σκόνη, αυτή θα είναι η ιστορία αυτού του τριημέρου. Θα πρέπει να μένουμε στη γραμμή μας. Δυστυχώς, πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Νομίζω όμως ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Νομίζω πως οι προσπεράσεις είναι εφικτές. Υπάρχουν δύο ζώνες DRS, αλλά και χωρίς αυτό είναι μία καλή πίστα για προσπεράσεις», ανέφερε ο Φέτελ.
Γουέμπερ: «Πίστα με στροφές επιπέδου Formula1»
Ο έτερος πιλότος της Red Bull τη χαρακτήρισε ως πίστα με στροφές επιπέδου Formula1, ενώ θεωρεί πως είναι καλύτερη από πολλές άλλες. «Είναι καλή, καλύτερη από πολλές άλλες. Έχει κάποιες στροφές, επιπέδου Formula1, κάποιες γρήγορες αριστερές-δεξίες και το μονοθέσιο είναι συνέχεια με τετάρτη-πέμπτη σχέση στο κιβώτιο. Είναι τόσο ωραία. Ως συνήθως κάποια αργά σημεία είναι μεγάλη πρόκληση.
Πάντα νομίζεις ότι οι πιο γρήγορες στροφές είναι πιο δύσκολες, αλλά για παράδειγμα η στροφή τρία είναι αρκετά απαιτητική», τόνισε ο Γουέμπερ για να αναφερθεί και στις δυσκολίες του σιρκουί. «Προφανώς η πίστα είναι πολύ ολισθηρή, συνεπώς οι περισσότεροι θα τρέξουν στην κανονική γραμμή, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο πρώτος γύρος αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά όχι όσο ο αγώνας θα εξελίσσεται».
Ρόζμπεργκ: «Φοβερή πίστα»
Τέλος, ο Ρόζμπεργκ δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του κάνοντας λόγο για μια φοβερή πίστα! «Η πίστα είναι φοβερή. Έχει μερικές πολύ ωραίες στροφές και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μας πήρε περισσότερο χρόνο να την μάθουμε, συγκριτικά με άλλες πίστες. Για παράδειγμα η στροφή τρία είναι πολύ διαφορετική. Σε γενικές γραμμές είχαμε δύο καλές περιόδους και πήραμε πολλές πληροφορίες. Έχω καλή αίσθηση και ελπίζω να συνεχιστεί», δήλωσε ο πιλότος της Mercedes.

0 σχόλια: